Corvara 27/8-5/9 2022

Dolomiterna

Vissa berg är snyggare än andra. Storslagnare än fantasin, vackrare än verkligheten. Som italienska Dolomiterna, där man gärna inbillar sig att skickliga konstnärer fått fria händer och fullkomligt hämningslöst gått loss i färg och form. Spetsiga nålar, torn, grottor, pyramider och kilometerbreda bergväggar med kontrasterande sedimentränder. Alltsamman varligt placerat bland böljande barrskog och ängsmark. Emellanåt så sockersött att det luktar Walt Disney, särskilt om kvällen när kalkstenens rosa pigment glöder i solen. Mitt i detta så ligger byn Corvara.

Vandringarna

I området runt Corvara finns en oändlig skatt av vandringar och vandringsupplevelser att ösa ur.  Under vandringarna kommer Du att få uppleva majestätiska berg med underbara färgskiftningar och vackra blomsterängar och ingen dag är den andra lik. Antingen börjar vandringarna i Corvara eller så åker vi minibuss till någon angränsande by eller närliggande bergspass. Vid några tillfällen använder vi även lift. Vi vandrar från ca 1 550 till 3150möh. Oftast är det stigar vi går på, men även bergigt/stenigt underlag förekommer.
Exempel på tre av ca 20 olika  vandringar i Corvara

Naturpark Fanes

Vi tar oss en bit ovanför St Kassian . Där börjar vi med vandring genom skog, för att sedan komma in i öppnare natur. Vi kommer så småningom till en fantastiskt fin dal som ligger i Naturpark Fanes med många inslag av blommor och djur. Lunch intas i eller vid Faneshytten som ligger i en väldigt fin dalsänka med vattendrag. Efter en god lunch så vänder vi tillbaka med Capana Alpina som mål. Där väntar bussen för att transportera oss hem till Corvara

Passo Gardena

Från passet vandrar vi längs Dolomiten Höhenweg 2 söderut till Passo Crespeina där vi gör en paus och äter vår medhavda matsäck i gröngräset och kan njuta av utsikten över bl.a. Langental. Under vandringen till lunchplatsen finns det möjlighet att göra en toppbestigning på 2760möh. På eftermiddagen vandrar vi ner genom Edelweisstal och kan då passa på att både njuta av och fotografera Edelweiss. På vår väg tillbaka mot Corvara gör vi ett stopp för vätskekontroll på Edelweisshütte.

Passo Pordoi

Vi tar bussen upp till Passo Pordoi. Där tar vi kabinbanan upp till 2950 möh. Där börjar vi med att njuta av den fantastiska utsikten över Dolomiterna innan vi startar vår vandring. Vi får njuta av härlig utsikt över Arabba, Val di Fassa, Marmolada mm. Här kommer också veckans högsta punkt, Piz Boé på 3 150 m med utsikt i 360 grader över Dolomiterna och dalarna runt om Sella Gruppe.

Under veckan gör vi totalt fem utvalda vandringar

27/8-5/9     2022              12 995:-

Enkelrumstillägg 2000:- OBS!! Begränsat antal!!

Om du vill sova ensam på färjorna så tillkommer det dagsaktuella priset för enkelhytt, ca 1000:- åt varje håll!

 Intresserad?

Gör en intresseanmälan.

Resefakta

Eller hör av dig till:

Konsultfirma Lasse Franklin

E-mail: info@franklintravel.se

Tel: +46 70 577 17 63