Canazei 23 feb 2024

Nu är det en månad kvar innan vi rullar ner till årets skidhappening i Italien. Det  finns fortfarande ett par rum kvar, så snabba på och boka om du vill få plats.

Vi är fn 43 personer så vi kommer att åka med en turisbuss från Vikingline Buss 

Skidåkning i Dolomiterna, världens största skidsystem.

120 mil pistade backar och 465 liftar i system, kan det verkligen stämma? Ja i Dolomiterna finns världens största liftsystem med otroligt bra skidåkning som måste upplevas på plats.

I norra Italien ligger nog Europas läckraste berg, Dolomiterna. Bergen med de mest fantastiska formationer som går att uppbringa. Om du inte varit i Dolomiterna förut så måste dom upplevas. Om du varit där förut så vet du att man aldrig får nog av allt det vackra i Dolomiterna.

Canazei ligger längst in i  Val di Fassa eller FassaDalen som vi säger. Det betyder att vi kommer att bo mitt i Dolomiterna på Hotel Engel . Hotellet är utrustat med en mindre relaxavdelning med både vanlig och turkisk bastu. Skidbussen stannar precis utanför dörren på hotellet och det är drygt 400 meter till närmaste liftstation. Däremot är det begränsat med enkelrum

I Dolomiterna ligger också världens största skidområde med ca 460 liftar och 1200 km pist. Till det kan du även lägga bra möjligheter till offpist när snöförhållandena tillåter det. I Dolomiterna finns även Europas vackraste skidnedfart, Hidden Valley mellan Lagazuoi och Armentarola. På slutet finns det ett väldigt vacker isfall att se. För att vi inte ska drabbas av stress på utflykten till Lagazuoi så kommer vi att åka med taxibussar från Arabba till Passo Falzarego. Det spar väldigt mycket tid och det gör att vi kan njuta av skidåkning och utsikter.

Som mittpunkt finns Sella Gruppe, 3150 möh där Sella Ronda leder dig runt berget och in i ett antal dalar och byar; Val Gardena Val Badia, Val di Fassa, La Villa, Arabba, Canazei etc.

Sist men inte minst har vi Dolomiternas högsta berg, Marmolada, inom räckhåll. Med sina 3400 möh bjuds du på en fantastisk utsikt över stora delar av Dolomiterna och de Österrikiska Alperna.

I Dolomiterna finns skidåkning för alla. Allt från enkla fantastiska ”salsgolv” med nypistad ”manchester” som är perfekt att carva i, till svarta pister som kräver mycket av dig som skidåkare.

Under veckan kommer vi även att besöka något av de närliggande skidsystemen som ingår i Dolomiti superski, tex San Pelle Grino eller Latemar.

Det kommer även att arrangeras gemensamhetsåkning, carvingkurs och kanske någon allsångskväll.

Om antalet resenärer inte räcker till för en fullstor buss så åker vi i minibussar, som är bland det trevligaste och effektivaste sättet att resa. Resan startar i Stockholm på fredag morgon den 23/2 2024. Det finns dock möjlighet att ansluta efter E4 på väg ner till Helsingborg.  Resan är en direktkörning vilket betyder att om allt går som det ska så är vi framme på lördag förmiddag. Det innebär att det för den pigge finns vissa möjligheter till skidåkning redan på lördagen.

 

När: vecka 9,  23/2-3/3 2024 (10dagar)

Pris: återkommer  

Del i dubbelrum                      9695:-     

Singelrumstillägg                    2875:- (väldigt begränsat antal)  

 

I priset ingår halvpension på platsen 7 dygn, resa tur och retur. Lunch ingår ej utan intas på någon av alla de mysiga restaurangerna som finns i skidbackarna. Liftkort ingår ej i priset men köp samordnas på plats.

Ev turistskatt tillkommer och betalas av resenären direkt till hotellet!

Anmälan

Se även Resefakta för Skidresor